به گزارش خبرگزاری مهر، طاهر کیامهر در این زمینه اطهار کرد: تاکنون در استان نزدیک به ۲۵۰ نیروگاه خورشیدی خانگی تا ظرفیت دو برابر انشعاب مجموعاً به ظرفیت حدود ۱۳۰۰ کیلووات احداث شده و به مرحله بهره برداری رسیده است.
وی ادامه داد: از این تعداد بالغ بر ۲۰۰ نیروگاه با مجموع ظرفیت حدود ۱۰۰۰ کیلووات توسط نهادهای حمایتی (کمیته امداد و بهزیستی و بسیج سازندگی تأمین اعتبار شده است.
کیامهر اضافه کرد: همچنین بالغ بر ۱۰۰۰ نمونه نیروگاه خانگی با مجموع ظرفیت بالای ۵ مگاوات در مرحله عقد قرارداد و احداث است که به زودی به مرحله بهره برداری خواهند رسید.
وی گفت: تعداد قابل توجهی نیروگاههای خورشیدی با ظرفیتهای بالا توسط بخش صنعتی و سرمایه گذار خصوصی و همچنین طرح تأمین ۲۰ درصد مصرف انرژی ادارات و سازمانهای دولتی در سطح استان احداث شده و تعدادی نیز در مرحله اخذ مجوزهای مربوطه و احداث است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی با بیان اینکه سرمایه و تسهیلات مورد نیاز احداث این نیروگاهها توسط اشخاص حقیقی و نهادهای حمایتی تأمین شده است، گفت: شرکت توزیع برق استان با تسریع روند پاسخگویی استعلامهای درخواستی و راهنمایی سرمایه گذاران و متقاضیان احداث نیروگاه سعی میکند با ایجاد انگیزه هر چه بیشتر سرمایه گذاران و متقاضیان را برای احداث نیروگاه خورشیدی و مشارکت در تأمین انرژی یاری کند.
وی با اشاره به مهمترین چالشهای نیروگاههای خورشیدی یادآور شد: از جمله مهمترین چالشهای این حوزه مربوط به عدم امکان تغییر کاربری زمینهای کشاورزی و زراعی به منظور استفاده در جهت احداث نیروگاه خورشیدی است اما از سوی دیگر کاهش تلفات و افزایش ظرفیت و پایداری شبکه برق و همچنین ایجاد درآمدزایی برای متقاضیان احداث نیروگاه از مزیتهای نیروگاههای خورشیدی خانگی است.
نظر شما